Industriële componenten

IoT mogelijk in compacte toepassingen

Omron Corporation heeft een nieuwe alles-in-één controller uit de CP2E-serie geïntroduceerd. Deze integreert I/O-poorten, communicatie en asbesturing benodigd voor machinebesturing, geavanceerde besturing en IoT-connectiviteit – ook voor compacte machines.

De nieuwe CP2E-serie biedt een kosteneffectieve manier om IoT aan compacte machines toe te voegen. Het verzamelt gegevens over de machineprestaties en deelt de benodigde informatie met het hostnetwerk. De vooraf gedefinieerde programmagegevens, in de vorm van een functieblok, verminderen de benodigde ontwikkeling van programma’s en verbeteren de kwaliteit door middel van standaardisatie. Hierdoor kan vrijwel iedereen machines instellen die complexe besturingen uitvoeren, waardoor er minder tijd nodig is voor programmeren, testen, debuggen en onderhoud. Bovendien zorgt het uitgebreide bedrijfstemperatuurbereik voor een betrouwbaar gebruik in machines voor niet-productie-industrieën waar de vraag naar het gebruik van controllers toeneemt.

De CP2E is volledig achterwaarts compatibel met de huidige Omron-oplossingen, zoals de CP1-serie.

De belangrijkste kenmerken zijn:

 1. Verbeterde connectiviteit voor Ethernet- en seriële apparaten
 • 2 Ethernet-poorten met Ethernet-schakelfunctie: host- en HMI-connectiviteit;
 • Maximaal drie seriële poorten per montageoptiekaart: open verbinding met seriële apparaten.
 1. Minder moeite om complexe machines te realiseren
 • Omron-functieblokken voor positionering en regeling;
 • Vereenvoudigde positionering: positioneringsfunctie voor vier assen met lineaire interpolatie;
 • Positionering op merkteken met één instructie;
 • PID-regeling met functieblok voor autotuning voor een stabiele temperatuurregeling.
 1. Installeren en vergeten: betrouwbare oplossing voor alle omgevingsomstandigheden
 • De verhoogde bedrijfstemperatuur vergroot de betrouwbaarheid bij speciale toepassingen;
 • Batterijloze werking verlaagt de onderhoudskosten;
 • Led-indicatoren bij ingangs-/uitgangsklemmen voor snelle probleemoplossing;
 • Automatische detectie en herstel van een bit-beschadiging verhoogt de efficiëntie van de machine en voorkomt dat de CPU stopt.

 

Meer artikelen van Omron Electronics B.V. :

Samenwerken op het gebied van roboticaoplossingen


Omron Electronics en Van Egmond Groep zijn overeengekomen om een samenwerking aan te gaan op het gebied van Omron’s roboticaoplossingen. Omron Electronics maakt deel uit van de Omron Corporation, één van ‘s werelds marktleiders op het gebied van producten en toepassingen voor technologisch geavanceerde industriële automatisering.

Industriële componenten en systemen


De nieuwe compacte Q2V-frequentieregelaar van Omron biedt toegankelijke motorbesturing met slechts één regelaar voor elk type motor, van inductie- (IM) tot permanentmagneet- (PM) en synchrone reluctantiemotoren (SynRM) en is ontworpen voor een gemakkelijke inbedrijfstelling: alle in- en uitgangen zijn voorzien van schroefloze aansluitklemmen.

IoT mogelijk in compacte toepassingen


Omron Corporation heeft een nieuwe alles-in-één controller uit de CP2E-serie geïntroduceerd. Deze integreert I/O-poorten, communicatie en asbesturing benodigd voor machinebesturing, geavanceerde besturing en IoT-connectiviteit – ook voor compacte machines.

Universele frequentieregelaars


De nieuwe RX2-frequentieregelaars van Omron zijn ontworpen voor toepassingen zoals vulregeling, perswerkzaamheden en spanningsregeling, voor zowel permanentmagneetmotoren (PM) als inductiemotoren.


Alleen PLUSpunten voor nieuwe P31+ kabelgoot →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: