Overige

Techathon in november

De tweede editie van Techathon is in aantocht. Op 19 november 2020 werken teams van twee mbo-, vier hbo-studenten en twee high potentials van (verschillende) aan creatieve en haalbare oplossingen op het gebied van circulaire herontwikkeling van vastgoed.

Foto: StartupStockPhotos

Het Rijksvastgoedbedrijf wil Stationsplein-West 30 in Arnhem circulair herontwikkelen. Welke technieken moeten worden ingezet? En welke businesscase sluit het beste aan bij de doelstellingen? Het Rijksvastgoedbedrijf wil het benodigde aantal grondstoffen minimaliseren, bestaande materialen zoveel mogelijk hergebruiken en bio-based materialen toevoegen. Met deze Techathon wil de technische sector het Rijksvastgoedbedrijf helpen bij het realiseren van dit doel, in nauwe samenwerking tussen bedrijven en het Beroepsonderwijs. De Techathon wordt gehouden in Arnhem op het industriepark Kleefse Waard (IPKW). Inschrijven kan als geheel team, maar je kan je als bedrijf of hogeschool ook los aanmelden.

De bouw-, installatie- en vastgoedbedrijven zijn belangrijke motors achter het verdienvermogen van de Nederlandse economie. Tegelijkertijd behoren zij tot de meest grondstofintensieve sectoren. Er is dus veel te winnen door slimmer en efficiënter om te gaan met grondstoffen in bestaand vastgoed.

De organisatie is van de Teachthon 2020 is in handen van Wij Techniek, Techniek Nederland, TVVL en ISSO. Voor meer informatie, spelregels en aanmelden: www.connect2025.nl/techathon.

 


Weten dat er een aanbesteding aankomt →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: